Våren är här och trädgårdsarbete ska göras

Nu är den här igen, våren, som alla längtat efter. Den mörka årstiden blir allt ljusare och luften blir varmare. Äntligen kan måltider intas utomhus, och nu syns det faktiskt att det bor folk på landet. När våren kommer går de ut ur sina iden för att beskära buskar och göra sin trädgård snygg inför sommaren. Du går runt i din stora trädgård, ser att det behövs göras en hel del sedan i höstas när allt vissnade. Oh, om jag kunde få hjälp i trädgården och få en grön gräsmatta med mera, tänker du. Få den extraordinär och så där vacker som på de trädgårdsprogram som visas på tv. Det är bara bita ihop, kolla i tidningar och på nätet vad det är som ska göras och sedan sätta igång. kanske du kan få hjälp av några vänner om du bjuder på någon god mat, för mat är något du älskar att göra.

Samtal från Paris

Dagen efter ditt stora dilemma om trädgården, ringer det på mobilen och det är en av dina bästa vänner som numera bor i Paris. Hon vill att du kommer ner och stannar i några veckor så hon kan visa dig den underbara staden. Oh, vad härligt det skulle vara, där har jag ju aldrig varit, tänker du och samtidigt tar du dig för pannan och påminns om vad du måste göra i trädgården. Varför ska allt hända på samma gång? När samtalet är slut, kommer bekymret med allt som ska göras i trädgården. Du har gjort några noteringar enligt artikel i dn om vad som ska göras i trädgården på våren.

En lyckad dag på kaféet

I ren frustration åker du iväg till det lilla kaféet några kilometer bort, ber om en kaffe och en ostfralla. Där sitter du och är lite sur och funderar om din situation. Bredvid dig sitter två män och pratar, de nämner en god vän i stan som precis gått i pension, han har jobbat som trädgårdsmästare i hela sitt liv, och nu när han är pensionär och inte har någon trädgård att sköta, börjar han bli deppig och introvert. Du lyssnar noga och stegar sedan fram, presenterar dig, och berättar vad du hört dem säga. Du berättar vidare att du har en stor trädgård som måste vårstädas, att du blivit bjuden till Paris och vet inte vad du ska göra. Båda männen tycker att du ska ringa till den före detta trädgårdsmästaren och höra om han vill hjälpa dig, medan du är i Paris. Du kontaktar mannen, förklarar din situation, och han vill gärna hjälpa dig.

Trädgårdsmästaren på besök

Andra kanske tycker att din trädgård ser fruktansvärd ut, men trädgårdsmästaren ser bara potential. Här ska buskar beskäras, gräsmattan krattas med en stålkratta, så jorden blir luftig. Gammalt löv ska samlas ihop och brännas, rabatter ska rensas, gamla döda växter ska tas bort och nya fräscha ska sättas dit. Allt det ska han fixa medan du är i Paris, oroa dig inte, säger trädgårdsmästaren, din trädgård kommer vara som ny när du kommer hem och jag med.