Vad du bör tänka på när du är på resande fot i Sverige

Att ge sig ut på en rundtur i Sverige är aldrig fel, särskilt inte under semestertid. Att ta med hela familjen och stanna där du vill är alltid extra trevligt. Det finns så otroligt mycket att se i vårt avlånga land och mängder med ställen att ta in på över natten för överkomliga priser. Campingar, stugor, Bed & Breakfast och familjehotell som ligger utmed vägarna brukar ofta vara mysiga.

I Sverige finns också många sevärdheter som passar både barn och vuxna. Lisebergs nöjespark en fin sommardag roar både ung som gammal. Kolmårdens djurpark är en annan omtyckt plats, där du kan tillbringa en hel dag och se på alla djuren. Kolmården har även familjehotell så passa på att stanna en natt, då kan familjen även resa runt i de mysiga miljöerna som finns däromkring. Men innan du ger dig iväg finns det en hel del att tänka på och planera. Samla gärna hela familjen, titta i broschyrer och på en karta för att bestämma resväg och sevärdheter som alla vill se. Då finns det en bra plan att följa och du kan räkna ut hur lång tid du och din familj kan stanna vid varje punkt.

Bra att ha med

Förutom kläder och vissa andra saker som alla bara ”måste” ha med är en del saker viktigare än andra. Något som är extra viktigt är ett litet apotek. Värktabletter, myggolja, solkräm, handkräm, plåster, bandage, handsprit och flytande tvål är bara några exempel på bra saker att packa ned. Beställ gärna på nätet (på t.ex. Apohem finns allt som behövs), då får du allt hemskickat. Någon kan få förkylning eller bihåleinflammation och då är nässpray viktigt att ha med. Det finns många bra receptfria läkemedel på Apohem som lindrar besvären. Man kan aldrig garantera att det inte dyker upp lite bakterier och virus på vägen.

Andra saker som även är bra att ha med är stövlar och ordentliga regnkläder, något som är lätt att glömma bort under sommartid. Givetvis får du inte glömma att packa ner badkläder och filt. Flera stora handdukar är också bra att ta med, de blir lätt smutsiga och det kanske inte finns några tvättmöjligheter under resan.

Umgås i bilen

Passa på att umgås tillsammans i bilen, lägg bort mobilen ett tag och lek och ha roligt. Exempel på lekar är: räkna bilar som kör förbi, färg, modell med mera. Frågesport är ett annat förslag och olika bokstavslekar, som till exempel, tävla om vem som kan flest flick- eller pojknamn. Det finns faktiskt hur mycket som helst att göra tillsammans, låt bara fantasin flöda. Varför inte lyssna på musik, sjunga och lalla ihop? Bestäm var sin favoritlåt och låt de andra i familj säga vad de tycker om ditt val.

Hemma kanske du lyssnar på musik på ditt rum eller i hörlurar, och inte tillsammans. Nu får du chans att både dela med dig av dina älsklingslåtar och de artister du föredrar. Kan hända du upptäcker att du och övriga familjen tycker likadant eller helt annorlunda. En åktur med familjen i bilen ger ett perfekt tillfälle att både umgås på riktigt och lära känna varandra bättre.