Upptäck Sverige i bil

Sverige tillhör ett av de vackraste länderna i världen och dessutom har Sverige ett bra vägnät. Detta sträcker sig från norr till söder, öster till väster, vilket gör att du kan ta dig runt i hela landet utan några som helst problem. Sedan hur du tar dig runt är helt och hållet beroende på vilket sätt du föredrar. Flertalet resenärer föredrar att åka runt och upptäcka Sverige i bil.

Alla äger i och för sig inte en bil, men då kan du antingen hyra, låna eller rent av köpa en bil som passar ditt behov. Är du efter att köpa en bra begagnad bil så kanske en begagnad s90 passar dig, men det finns självklart andra bilmärken och framför allt i olika prisklasser. Detta innebär att det inte behöver kosta dig skjortan att köpa en bil, du kan ju alltid sälja den efter semestern om du skulle vilja göra det.

Turistmål i Sverige

Det finns vissa turistmål som du inte bör missa när du ska kuska runt på de svenska vägarna. Naturligtvis hänger det mycket på vilket tycke och smak du och ditt ressällskap har, men här kommer det några pärlor som du inte får missa när du ändå ska på äventyr i din bil.

Sigtuna

Sigtuna tillhör en av Sveriges äldsta städer och där möter du en småstadsidyll utan dess like i ett underbart historiskt skimmer. Staden hittar du några mil norr om Stockholm och den grundades av kungen Erik Segersäll år 980. Orten blev ett viktigt centrum för kristendomen som höll på att växa sig allt större, men Sigtuna blev också ett stort handelscentrum för köpmän från alla världens hörn. Du kan slå dig ner på ett att de många kaféerna som ligger på Sveriges första gågata och bara njuta av atmosfären.

Astrid Lindgrens Värld

De flesta har säkert växt upp med att läsa, höra och se alla Astrid Lindgrens karaktärer. Sedan tidigt 1980-tal har du haft möjligheten att besöka denna temapark som passar både för stor som liten, där du kan få en inblick i hur det var på Katthult, Bullerbyn, Villa Villekulla, Körsbärsdalen och Mattisborgen. Dessutom kan du och dina barn få se föreställningar från Astrids olika sagor och berättelser.

Borgholms slottsruin

Du som är historieintresserad kan passa på att ta bilen över Ölandsbron och besöka Borgholms slottsruin. Borgen byggdes åt Karl X Gustav runt 1650-talet, men brann ner år 1806. Sedan dess har hundratals besökare beundrat ruinen och där har det även genomförts olika typer av konserter under årens lopp. Du kan ta del av den 900-åriga europeiska och nordiska historia på ett trevligt sätt.

Pite havsbad

Älskar du och din familj att bada bör ni ta ett stopp på Pite havsbad som också kallas för Nordens riviera. Detta tack vare att här finns landet högsta badvattentemperatur allt som oftast. Du badar i det söta vattnet från Piteälven och det salta vattnet i Bottenviken där vattnen möts vid havsbadet. Det är ett långgrunt bad och har en kilometer lång sandstrand med sina sanddynor. Alla dessa faktorer ser till att vattnets temperatur blir behaglig och skön. Du väljer själv om du vill bo på campingen eller bara stannar över dagen för att sedan fortsätta utforska Sverige.