Om oss

Om oss

 

På vår sajt kan du läsa om allt som rör svensk turism. Vi tar upp både negativa och positiva aspekter av turismen och vad den innebär för landet. Vi tar hjälp av statistik, men artiklarna utgår alltid från våra personliga åsikter. Det är då vi tycker att det blir som mest läsvärt och intressant. Här hittar du till exempel artiklar som analyserar vad turismen har för påverkan på vårt lands ekonomi.

Anledningen till att vi främst fokuserar på svensk turism är att vi ofta tycker den kommer lite i skymundan. Många är så fokuserade på att se världen att de glömmer bort det som finns på hemmaplan. Vi kan nästan garantera att det finns en hel rad sevärdheter i din alldeles egna hemstad, värda att utforska och upptäcka. Förhoppningsvis kan vi bidra till att du ser Sverige ur ett nytt perspektiv.

Förutom svensk turism i allmänhet kommer du också att kunna läsa om vilka sevärdheter vi har i landet. Många av dem ligger förstås i storstäderna Stockholm, Göteborg och Malmö, men det stannar inte där. Vi försöker nämligen vanligtvis att hitta lite ovanliga turistmål som inte har skrivits om så många gånger förr – allt för att så väl allmänbilda som skapa inspiration och lust till nya äventyr. Här finns något för alla smaker.

Vi startade sajten för att vi kände en lust att fördjupa oss i svensk turism, och själva lära oss mer om vad som erbjuds i vårt avlånga land. Givetvis vill vi dela med oss av våra upptäckter till er läsare. Har du något önskemål om vad du skulle vilja läsa mer om är du alltid välkommen att höra av dig till oss. Det finns alltid något nytt att upptäcka i vackra Sverige!