Njut av semestern på hemmaplan

Våren och sommaren år 2020 har varit en omtumlande tid och med många förändringar. Covid-19 har inte bara förändrat hur man förhåller sig till varandra utan även hur man tänker kring resor. Folkhälsomyndigheten har avrått från onödiga resor och många länder har stängt ned helt för turism. Även om det finns möjligheter att resa utomlands har många valt att utforska Sverige och en del har upptäckt de många fördelarna det innebär med att semestra på hemmaplan. För Sverige är vackert och det går att uppleva allt från vackra fjäll till ängarna runt huset. Aktiviteter som att odla grönsaker och fixa med rabatter har blivit allt populärare då man väljer hemmet före resan till Grekland.

Tillbringa semestern i hemmet

Hemmet öppnar upp för många härliga stunder under semestern. Den som har en villa har all möjlighet till att njuta av att vara hemma. Barn uppskattar många gånger de små sakerna som att få tillbringa tid med föräldrar och vänner. Det kan vara att åka till badplatsen och tillbringa dagarna med att bada och fika. Grilla med vänner och familj är också en favorit från tidig vår till sen höst. Genom att införskaffa en gasolvärmare hos Bluegaz kan man förlänga säsongen och även njuta när kvällarna blir kyligare. Det kan bli ett äventyr för barnen att tälta i trädgården och berätta spökhistorier när skymningen faller på. Då kan det också vara skönt att kunna värma sig vid en gasolvärmare om regnet kommer. För trots allt är svensk sommar inte alltid pålitlig.

Tips på vackra resmål utan trängsel

Social distansering har blivit ett av de vanligare orden och det är naturligt att undvika stora folksamlingar. Sen den 13 juni släpptes det också på avrådan från att resa i Sverige så länge man känner sig frisk. Sverige som turistparadis öppnar också upp för många spännande resmål utan trängsel. I Småland kan man hitta många fina campingar där det går att hyra stugor eller campa. Skogarna kring exempelvis Växjö bjuder på vackra små sjöar som passar bra att bada i och spännande grottor som Singoallas grotta utanför Lammhult.

Skåne är ett annat populärt resmål på sommaren där det finns goda möjligheter att hålla distansen. Brösarps backar vid Österlen lockar till vandringar och här kan du njuta av vackra utsikter. Backarna i sig är avlagringar från istiden och de norra backarna anses vara mest majestätiska. Själva backarna är uppbyggda av sand och modominerade kalkhaltiga avlagringar från istiden. När Bröderna Lejonhjärta filmatiserades så användes backarna som kuliss för Nangijala. Så innan besöket kan ni passa på att titta på Astrid Lindgrens fantastiska historia.

Semestra hemikring för miljön

Det går inte att komma ifrån att resande påverkar miljö och klimatet. Därför är också valet att semestra kring hemmet en investering för framtiden. Dessutom så stödjer man den lokala ekonomin och Sveriges turistnäring som fått sig en törn av pandemin. För Sverige har allt från medelhavsliknande stränder till vackra storstäder. Det finns gott om aktiviteter för alla åldrar och man behöver inte resa långt för att hitta smultronställen. Genom att välja exempelvis tåg så blir också resan en del av upplevelsen. Få saker slår att glida fram genom olika landskap med tåg. Sverige bjuder också på många vandringsmöjligheter som lämnar lite avtryck på miljön. Allemansrätten är stark, vilket gör det möjligt att tälta i stort sett överallt och längst vandringsleder finns ofta möjligheter till att grilla på specifika platser. Tänk bara på att kontrollera om det finns något eldningsförbud.