Utveckling Nordost

Utveckling Nordost satsar på nya jobb, mer kultur, fler mötesplatser och ett gott liv i Angered och Östra Göteborg

Starta eget? Vidga dina vyer!

Vill du starta eget? Eller driver du ett småföretag? Kom till Kortedala Forum den 11 oktober och låt dig inspireras av bland andra Dogge Doggelito.

– Dogge Doggelito är en av många som står på scenen och berättar om sin resa som företagare, säger Dragan Sako på Business Center i Bergsjön som arrangerar egenföretagardagen.
Andra inspiratörer under dagen är Hamid Raziullah, som byggt upp Datanova Sweden AB, och Houda Zoubi, som driver resebyrån Bedouin Travel. Fem nya kulturföretag kommer också att presentera sig. Dessutom finns ett antal utställare på plats och det finns möjlighet att få rådgivning och testa sin affärsidé.
– Senast vi hade en liknande mässa i nordost var våren 2008, så jag hoppas att många tar chansen att komma hit, säger Dragan Sako.

Egenföretagardagen i Nordost
När: torsdag 11 oktober
Var: Kortedala Forum på Kortedala Torg
Tid: kl. 12.00–18.30
Fri entré

Program

Kl. 12.00 Mässan öppnar
Kl. 12.30–13.30 Låt dig inspireras av Dogge Doggelito i 2LAXGULD – välkänd artist och hyllad föredragshållare, författare och samhällsdebattör. Som entreprenör vill han inspirera andra som vill utvecklas och vidga sina vyer.
Kl. 13.40–14.10 Inspirationsföreläsning av Hamid Raziullah, Datanova Sweden AB, som började sin affärsbana redan i nian och sålde disketter till halva priset till kompisar. Idag säljs hans datorer över hela Sverige under egna varumärket!
Kl. 14.20–15.20 Fem nya kulturföretag i nordöstra Göteborg presenterar sig! Träffa några av kulturföretagen som kläckts i kulturinkubatorn som Utveckling Nordost drivit tillsammans med Nätverkstan sedan februari 2012.
Kl. 15.35–16.05 Inspirationsföreläsning av Houda Zoubi, Bedouin Travel AB, som är en sann entreprenör och öppnar dörrar för Sverige! Hon driver resebyrån Bedouin Travel och har etablerade kontakter i arabländerna. Där andra ser problem, ser hon möjligheter.
Kl. 16.30–17.30 Låt dig inspireras av Dogge Doggelito i 2LAXGULD!

Under hela dagen

Registrering av starta eget-intresserade
Rådgivning på plats – testa din affärsidé
300 affärsidéer inom olika branscher – idéutställningen, här kan alla få impulser och inspiration
Tipspromenad med fina priser

Utställare

IFS Almi
AF Gamlestaden
Nyföretagarcentrum Göteborgsregionen
Nyföretagarcentrum Göteborg
Drivhuset
Coompanion
Connect Väst
Brewhouse
Skatteverket
Siffek
Vidare bemanning
YUMP Göteborg (Young Urban Movement Project)

Arkiv

Här kan du läsa äldre artiklar »