Utveckling Nordost

Utveckling Nordost satsar på nya jobb, mer kultur, fler mötesplatser och ett gott liv i Angered och Östra Göteborg

Småföretagare får stöd av Rotarys mentorer

Rotary i Angered startar ett mentorprogram för småföretagare i nordost som vill ha stöd, inspiration och vägledning.
– Vi vill dela med oss av all den erfarenhet och kunskap som finns bland våra medlemmar, säger Anne-Li Karlsson i Göteborg-Angered Rotaryklubb.

Att som småföretagare ha en mentor, ett slags handledare, innebär att man har någon att prata med om sitt företagande och sin utveckling, både på det personliga och det yrkesmässiga planet. Det ger även möjlighet att utöka sitt nätverk.

– Rotary är ett nätverk av yrkesverksamma kvinnor och män som träffas regelbundet och som vill bidra till samhällets utveckling. Att bli mentorer för andra företagare är ett sätt, säger Anne-Li Karlsson.

Hoppas att många vill vara med

Hon kontaktade Utveckling Nordost för att höra om det fanns möjligheter till samarbete och fick då veta att många småföretagare i nordost efterfrågade en mentor eller stöd av något slag. Klubbens medlemmar fick frågan om de ville ställa upp som mentorer och i dagsläget har tolv personer anmält sitt intresse. I mitten av april fick småföretagarna en inbjudan från Utveckling Nordost och Rotaryklubben att delta i mentorprogrammet, bli adept som det kallas, med anmälan senast den 6 maj till Utveckling Nordost.

– Nu hoppas vi att många hör av sig och att vi kan komma igång innan sommaren. Det är viktigt att personkemin stämmer mellan mentor och adept, så vi ska försöka matcha var och en på ett bra sätt, utan att det blir för märkvärdigt eller krångligt, säger Anne-Li Karlsson.

Förutom att ha regelbundna träffar med sina mentorer kommer adepterna att bjudas in till Rotaryklubbens fredagsmöten under hösten. Då äter de lunch tillsammans och lyssnar till en inbjuden föreläsare.

Text: Elisabeth Gustafsson     Foto: Mats Udde Jonsson

Vill du vara med?

Är du intresserad av att få en mentor? Du som vill utveckla dig själv, din affärsidé och ditt företag samt är beredd att avsätta tid och engagemang, är välkommen att anmäla ditt intresse för programmet senast den 6 maj 2012. Skriv ett mail och berätta lite om dig själv och ditt företag och skicka detta till: par.abrahamsson@businessregion.se.

För mer information går det även bra att kontakta Pär Abrahamsson på telefon  0730-61 00 39.

Läs mer

Klicka här för att ladda ner pdf om Rotarys mentorprogram i nordost. 

Göteborg Angered Rotaryklubb – läs mer på deras webbplats eller ladda ner pdf om klubben.

 

Arkiv

Här kan du läsa äldre artiklar »