Utveckling Nordost

Utveckling Nordost satsar på nya jobb, mer kultur, fler mötesplatser och ett gott liv i Angered och Östra Göteborg

Karla säljer ekologiska kläder via internet

Med fokus på ekologi och rättvis handel har Karla López Rivera startat en klädbutik på nätet. Än så länge från lägenheten hemma i Bergsjön.
– På sikt blir det nog en ”riktig” butik. Jag är alldeles för social för att bara jobba över nätet!

Som egen företagare kan det vara lite ensamt i början. Då är det bra att träffa andra som är i samma situation. Karla López Rivera var en av deltagarna på den första träffen med nätverket för kvinnliga företagare i nordöstra Göteborg som nyligen möttes på Business Center vid Rymdtorget.
– Jag är imponerad av all den kompetens och breda erfarenhet som finns bland de andra företagarna, säger Karla. Det känns bra att kunna ha det utbytet och för mig är det viktigt med stimulans – att få träffa människor som inte är precis som jag. Med så många olika erfarenheter kan det bli dynamiskt och levande.
Det är också en orsak till att Karla valt att bo i Bergsjön. Här har hon nära till naturen och omges av människor med olika bakgrunder. Företaget sköter hon hemifrån och där har hon också en del av de produkter hon säljer på nätet.

Vill göra något konkret

Det är ungefär ett och ett halvt år sedan som Karla López Rivera startade sitt företag.
– Jag har i många år arbetat med miljöfrågor i olika sammanhang, men kände att det var svårt att få något konkret gjort. Därför startade jag eget.
Intresset för miljön grundlade hon på universitetet och studierna i humanekologi. Sedan blev det arbete inom Miljöpartiet, varav ett år som riksdagsledamot, och på Länsstyrelsen i Västra Götaland.
– Men det blev för mycket förvaltning och för lite konkreta resultat, så jag hoppade av. Det är svårt att förändra och åstadkomma något i de sammanhangen. Jag hade kunnat jobba för frivilligorganisationer, men jag vill inte bara ägna mig åt opinionsbildning eller lobbying!
Så istället fick det bli ett eget företag med inriktning på hållbar konsumtion, ekologi och rättvis handel. Bakom idén finns en stark övertygelse om konsumentens makt och en tro på människors möjligheter och potential. Tanken är att alla har ansvar och att alla kan ta ansvar. På sätt kan förändring ske, menar Karla.

Målet en "riktig" butik

– Jag har startat samarbete med flera ekologiska klädföretag som strävar efter att öppna en ekologisk galleria i Göteborg, så förhoppningsvis öppnar jag min första fysiska butik tillsammans med dem.
Att det blev just kläder beror delvis på att det finns en tradition med klädföretag i familjen – mamma är sömmerska.
– Och nu finns det ju snygga och lite mer kvinnliga miljövänliga kläder, så valet var inte så svårt. Fast det hade också kunnat bli möbler.
Än så länge jobbar Karla extra på förskola, men på sikt räknar hon med att kunna leva fullt ut på sitt företagande och ser fram emot att öppna en egen butik.
– Jag är alldeles för social för att bara jobba på nätet – jag vill möta människor!

Läs mer på
www.karlimar.se
www.direktpress.se/goteborg/nordost/nyheter/karla-driver-egen-webbshop-/

Text: Elisabeth Gustafsson     Bild: Mats Udde Jonsson


Nätverket för kvinnliga företagare i nordost

I mitten av september ordnades en första informationsträff med kvinnliga företagare i nordöstra Göteborg. 44 företagare kom dit och alla hade funderingar på vad de behöver för att utvecklas som företagare.
– Många vill till exempel lära sig mer om försäljning, säger Lena Sultanovic Magnusson på Business Center i Bergsjön.
Under hösten kommer det fler tillfällen för kvinnliga företagare att träffas.
– Just nu planerar vi fortsättningen utifrån de önskemål som kom fram på den första träffen. Vi återkommer med datum för nästa träff inom kort. Målet är att nätverket ska träffas regelbundet, kanske varje eller varannan månad.
Vill du ha kontakt med det kvinnliga nätverket? Kontakta Lena Sultanovic Magnusson, telefon 070-781 24 03, epost: lena.sultanovic@businessregion.se

Arkiv

Här kan du läsa äldre artiklar »