Utveckling Nordost

Utveckling Nordost satsar på nya jobb, mer kultur, fler mötesplatser och ett gott liv i Angered och Östra Göteborg

Välkommen till en kväll för kvinnliga företagare

Många har frågat efter en mötesplats för kvinnor som driver företag. Därför startat vi ett nätverk för kvinnliga företagare i nordöstra Göteborg. Var med från början - ta med din företagsväninna och kom till vår första träff 12/9!

Som kvinnlig företagare är du och ditt arbete mycket viktigt för Göteborg. I en kartläggning av näringslivet i nordöstra Göteborg har det framkommit att många kvinnliga företagare saknar ett forum att mötas i. Vårt nya business center ska stärka och stötta företagare där det behövs.Vi vill gärna träffa dig och bjuda in till ett företagsnätverk för kvinnor.

Vi vill skapa en mötesplats för kvinnliga företagare i nordöstra Göteborg där det ska finnas möjlighet att utveckla och bredda ditt affärsnätverk, lära känna affärspartners och få inspiration och ökad kompetens.

Vi vill veta vad du har för behov och förväntningar på ett nätverk.

Vi välkomnar dig som driver eller äger ett företag, etablerat eller nystartat, till en första träff.

När: Onsdagen den 12 september kl 18-20.
Var: Business Center, Rymdtorget 7A, Bergsjön.

Vi bjuder på mat och dryck och ser fram emot att träffa dig!

Anmäl dig via epost till lena.sultanovic@businessregion.se senast 7/9.

Vänliga hälsningar
Lena Sultanovic Magnusson
Hämta inbjudan här och sprid vidare till kvinnliga företagare.

Hallå där Lena Sultanovic Magnusson

Vem är du och var kommer du ifrån?
– Jag brinner för företagande och mötet med människor. Jag är civilekonom och har arbetat på både små och stora företag bland annat inom hotell- och fastighetsbranschen. Jag har själv drivit eget företag och känner väl till de utmaningar småföretagare ställs inför.

Hur går det för Småföretagarcentrat och vad planerar ni framöver?
– Vi är fortfarande ganska nya, men får redan samtal och besök. Du som vill ha vår hjälp kan ringa eller mejla oss för att boka tid (e-post: lena.sultanovic@businessregion.se, telefon: 031-367 62 05). Det går också bra att komma förbi vårt kontor på Rymdtorget 7.

Vi har även börjat hälsa på de företag som redan finns i nordost. Nu planerar vi vad vi ska göra i höst. Vi kommer att ha många aktiviteter, föreläsningar och träffar i vår lokal på Rymdtorget. Den 12 september kl 18 ordnar vi vår första träff för kvinnliga företagare för att dra igång det nätverk som många kvinnor efterlyst. (Mer info om det publiceras snart). Vi kommer också att ordna temadagar med experter på plats som kan svara på olika frågor om skatt, export och hur man gör för att anställa personal med mera. Det blir även seminarier om försäljning, sociala medier och en mässa om att starta eget och mycket mer. När höstens program är klart skickar vi ut det till alla företag i nordost och berättar om det här på hemsidan.

Vad är målet med Småföretagarcentrat?
– Vi ska stödja utvecklingen av företag i nordost så att det blir bra både här i området, hela Göteborg och i regionen runtomkring staden. Kontoret är en plats för möten, utbildningar och olika former av vägledning. Vi vänder oss till personer som vill starta eget och de som redan driver företag och vill utveckla sitt företag.

– Småföretagarcentrat är en del av satsningen på näringsliv i projekt Utveckling Nordost. Det har bland annat gjorts en studie av näringslivet i nordost (länk). Där visade det sig att 70 procent av företagen i nordost vill växa. Småföretagarcentrat ska arbeta med att stödja dem. När företag utvecklas och växer skapar det också fler arbetstillfällen i nordost.

Är någon målgrupp bland företagarna särskilt viktig?
– Alla små och medelstora företag! Det finns många duktiga entreprenörer och eldsjälar och vi vill gärna lyfta fram lokala förebilder. Kvinnliga företagare säger att de saknar ett forum att mötas i. Många har sagt att de vill ha ett eget nätverk för kvinnliga företagare. Därför ska vi koncentrera oss särskilt på dem.

Utöver din passion för företagande i olika former – vad har du för intressen?
– Jag är stadsguide i Göteborg. Jag älskar att visa vår stad för besökare som kommer hit. Jag är mycket intresserad av stadsutveckling och vad som händer i Göteborg.

Vad ser du fram emot mest?
– Jag tycker att det är fantastiskt roligt att få träffa människor och jag ser fram emot att möta ännu fler, gärna i grupp, och få fram samarbeten och förhoppningsvis fler jobb. Det finns så mycket kunskap och erfarenhet bland företagarna i nordost!

Text: Helena Bäckhed

Foto: Mats Udde JohnssonArkiv

Här kan du läsa äldre artiklar »