Utveckling Nordost

Utveckling Nordost satsar på nya jobb, mer kultur, fler mötesplatser och ett gott liv i Angered och Östra Göteborg

Hallå Dahir på BRG Business Center i Angered!

Nu har BRG Business Center kontor både i Bergsjön och Angered. Dahir Khalid arbetar i Angered. Han kan hjälpa dig både på svenska, engelska och somaliska.  

Vem är du och var kommer du ifrån?

- Jag är civilekonom och jobbar för Utveckling Nordost på BRG Business Center sedan september 2012. Vid sidan av arbetet på BRG Business Center driver jag ett eget företag. Där hjälper jag organisationer att hitta nya medarbetare. Jag gillar att se företag och företagare växa. Själv är jag uppvuxen i Västra Frölunda och har somaliskt påbrå. 

Vad får ditt hjärta att klappa lite extra?

- Utöver entreprenörskap och företagande, så älskar jag att träffa människor och att vara med att utveckla talanger. I mitt jobb lär jag mig hela tiden nya saker. Jag är en idrottskille i botten och har spelat fotboll. Samtidigt som jag läste på Handelshögskolan var jag fotbollstränare för ett seniorlag som hette Västkusten. De som spelade i laget var mellan 16 och 45 år och hade olika bakgrund. Några kom från till exempel Näset, andra från Hammarkullen. Det var roligt att vara fotbollstränare och det passade bra ihop med mina studier om ledarskap och organisationer.

Vad händer på BRG Business Center under 2013?

Vi fortsätter med vår rådgivning och med att ordna events och utbildningar. Vi vidareutvecklar det som har fungerat bra under 2012. Något som varit mycket populärt är nätverksträffar för kvinnliga företagare i nordost och att informera på olika skolor. Det kommer vi att fortsätta med under 2013.

Läs mer om vårens aktiviteter här.

Är det någon skillnad på BRG Business Center i Bergsjön och i Angered?

Vår lokal i Bergsjön är större så där kommer vi att ha större events. Centrat i Angered är i stort sett samma som ”Mind your own business” som funnits här tidigare. Satsningen Utveckling Nordost gör att det nu är extra mycket fokus på företagare i nordost. På båda kontoren tar vi emot personer som vill ha hjälp med frågor om företagande. 

Vad kan du ge för konkret hjälp och varför ska man kontakta dig?

Organisationer, skolor eller föreningar kan ringa mig eller mina kollegor om de vill ha information och rådgivning om hur man startar företag. Vill man ha besök av oss så är det bara att ringa så bokar vi en tid. Det går också bra att komma förbi något av våra kontor när vi har drop-in tid. Välkommen!

Kontakta Dahir Khalid 
BRG Business Center, Angereds Torg 7
telefon: 073-701 62 85
e-post: dahir.khalid@businessregion.se

Text: Pia Fagerberg     Foto: Mats Udde Jonsson

Arkiv

Här kan du läsa äldre artiklar »