Utveckling Nordost

Utveckling Nordost satsar på nya jobb, mer kultur, fler mötesplatser och ett gott liv i Angered och Östra Göteborg

Gårdsten blomstrar

Nordost har fått en ny, stor trädgårdsbutik – Bo Grönt Gårdsten. Ägaren Fredrik Nyberg har många års erfarenhet av branschen från familjeföretaget Kungälvs Garden Center som han skött de senaste åren.

Det var i april som butiken öppnade. Fredrik Nyberg är nöjd med resultatet så här långt:

-  Intresset har varit jättestort och vi har bara fått positiva reaktioner. De som bor här tycker att det är roligt att någon satsar i området och att det händer något. Även kommunen och vår hyresvärd är positiva och hjälper gärna till om det är något. 

En ljuvlig doft

Det doftar ljuvligt inne i den stora och ljusa lokalen. På hyllorna trängs blommor i alla möjliga glada färger. Här finns det mesta för den som gillar när det växer – allt från snittblommor och krukväxter till fruktträd.

- Vår lokal är fantastisk med ett fint växthus. Den är som gjord för en trädgårdsbutik, säger Fredrik.

Han har tillbringat mycket tid i nordost eftersom han har många vänner som bor här, och känner väl till området. Och han ser många goda möjligheter till utveckling här. Med så många invånare – var femte göteborgare bor i nordost – tycker han att det är konstigt att inte fler företag etablerar sig här. Eftersom det saknades en stor butik med växter i området tycker han att Gårdsten var ett jättebra val.

-  De som bor här ska väl inte behöva åka till andra sidan stan för att handla växter!

Fredrik påpekar att han och de fyra andra i personalen finns här för att hjälpa och ge råd om hur man sköter växter. Här finns något för alla, också för de som inte är så vana. Han har flera tips till dem som känner sig som nybörjare, till exempel sommarblommorna Femtunga och Isbegonia. De tål torka och klarar sig i stort sett själva. Hans egen favoritblomma är Gul Margerit eftersom den blommar så mycket.

Hitta till Bo Grönt Gårdsten:


Salviagatan 1 i Gårdsten. Kommunikationerna är bra, buss 73 stannar bara några meter från butiken.

Text: Fanny Fasth     Foto: Mats Udde Jonsson


Bo Grönt Gårdsten, Fredrik Nyberg

Arkiv

Här kan du läsa äldre artiklar »