Utveckling Nordost

Utveckling Nordost satsar på nya jobb, mer kultur, fler mötesplatser och ett gott liv i Angered och Östra Göteborg

Blivande företagare: Hur gör man och vad kostar det?

Vart ska jag vända mig? Vilken företagsform ska jag välja? Hur kan jag få lån? Kan vi starta företag tillsammans? Går det att plugga och ha företag samtidigt?

Frågorna till utställarna på Egenföretagardagen var många.

 Omkring 250 personer hittade till Egenföretagardagen i Kortedala Forum. När Dogge Doggelito gick upp på scenen var det fullsatt och lite till i samlingssalen. I salen intill kunde besökarna prata med representanter för organisationer, myndigheter och företag som på olika sätt stödjer egenföretagare. Här fanns bland andra Nyföretagarcentrum, Skatteverket, Almi och Arbetsförmedlingen.

Goran Rajkovic på Egenföretagardagen

– De flesta verkar vara här för att känna sig för och ta reda på mer om hur man gör för att starta eget, sa Goran Rajkovic på Nyföretagarcentrum Göteborg.

Representanten från Skatteverket hade fullt upp nästan hela tiden. Att pengar och skatter är en viktig fråga märkte även de andra utställarna.

Sanna Sundell och Joachim Keim svarade på frågor på Egenföretagardagen

– Många tror att det kostar en massa pengar att starta företag, men att dra igång ett tjänsteföretag kräver i princip inga pengar alls, konstaterade Sanna Sundell, från Connect Väst som vänder sig till företag som vill växa.

Intill henne stod Joachim Keim på Coompanion, som ger råd till personer som vill starta företag tillsammans.

– Det finns en allmän nyfikenhet om entreprenörskap och för många kan det vara ett bra alternativ att starta företag ihop.

Text: Elisabeth Gustafsson     Bild: Mats Udde Jonsson

Arkiv

Här kan du läsa äldre artiklar »