Utveckling Nordost

Utveckling Nordost satsar på nya jobb, mer kultur, fler mötesplatser och ett gott liv i Angered och Östra Göteborg

Kom och invig Angereds stadspark

Angereds nya park invigs lördagen den 14:e december mellan klockan 15-17. Parken är upprustad och har bland annat en utflyktslekplats med cirkustema, nya platser för umgänge, avkoppling och aktiviteter. Välkommen att inviga och prova din nya park!

Invigningen präglas av värme, ljus och sång. Det blir eldshow med en eldkonstnär, som även kommer låta besökarna prova på hans konster, dock utan eld. Dessutom kommer det finnas gott om marschaller och eldkorgar i parken. Ett ridande Luciatåg kommer också och kören Motvals kommer att uppträda ett par gånger. Blå Stället finns också på plats för att berätta om sin verksamhet. De första 300 besökarna får varm saft och pepparkaka.

- Det blir givetvis en officiell invigningsceremoni också. Men det viktigaste för oss är att så många som möjligt kommer och ser sin nya park. Kanske för att prova utegymmet, jättegungorna, åka rutschkana eller bara titta runt och lyssna på framträdandena. Till sommaren hoppas vi att många kommer tillbaka till parken för att umgås, koppla av, leka, spela pingis eller ha picknick, säger Helen Svenstam, projektledare från park- och naturförvaltningen.

Uppgraderad park och mötesplats

Angereds stadspark har genomgått en totalrenovering under året. Nu finns där en utflyktslekplats med cirkustema, ett nytt torg och en upprustad park med många nya aktiviteter och besöksmål. Eller vad sägs om jättegungor vid kanten ut mot ravinen, grillplatser, picknickmöbler, pingisbord, utegym, ett nytt torg med plats för uteservering vid Blå Stället, bord med inbyggda schackbräden, stora gräsytor att leka och spela på eller bara slå sig ner på för att koppla av en stund?

- Vi har skapat en grön, skön och aktiv mötesplats som bidrar till att skapa ett attraktivt nav i Angereds centrum. Nu hoppas vi att den ska användas väl och flitigt av såväl Angeredsborna som besökare från resten av staden, säger Helen Svenstam.

Välkommen!

När: Lördag 14 december, klockan 15-17.
Var: Angereds stadspark vid Angereds centrum, mellan köpcentrat och Angered Arena.

Arrangör: Det är park- och naturförvaltningen och Utveckling Nordost som bjuder in till invigningen, i samarbete med Blå Stället.

Text och bild: Cinna Axelsson

Arkiv

Här kan du läsa äldre artiklar »