Utveckling Nordost

Utveckling Nordost satsar på nya jobb, mer kultur, fler mötesplatser och ett gott liv i Angered och Östra Göteborg

Förslaget till Uteplatsen klart – och det kommer mer!

En lång parkbänk i många färger, musiktrattar och en scen med mosaik ska göra en del av Hammarparken till en riktig Uteplats.
Så ser förslaget ut som nu visats på vernissage i Hammarkullen. Dessutom finns planer på att också rusta upp andra delar av parken, samtidigt som Uteplatsen byggs.

Förslaget på hur Uteplatsen ska utformas har tagits fram tillsammans med boende i Hammarkullen. En av dem är Johanna Johansson som var med på Idéfesten i augusti.
– Jag önskade visserligen att det skulle bli djurpark igen, men det här förslaget ser bra ut, säger hon när arkitekten Mia Börjesson visar skisserna för henne och kompisen Ammara Qadeer.
– Projektet med Uteplatsen är helt nytt för mig, men det verkar väldigt intressant, särskilt scenen och trattarna. Det kan bli Hammarkullekarneval varje dag, utbrister Ammara.

Många har engagerat sig

Under sensommaren har Mia Börjesson och hennes kollega Frida Skarp fått idéer och uppslag på idéfester, workshops och fokusgrupper med boende i Hammarkullen.
– Vi är väldigt nöjda med processen, att så många har engagerat sig, och resultatet. Särskilt parkbänken är lite ovanlig. Och trattarna som ska fungera som en musikförstärkare, säger Frida Skarp.

 

Stort intresse på vernissagen för hur Uteplatsen ska bli.

Fredagen den 5 oktober presenterades förslaget vid en vernissage i spårvagnshållplatsen i Hammarkullen. De som kom förbi hade möjlighet att titta på förslaget och ställa frågor till arkitekterna och de som nu tar över ansvaret för det fortsatta arbetet, nämligen park- och naturförvaltningen.

Resurser till mer

– Vi har fått resurser för att rusta upp mer av Hammarparken så förändringen kommer att bli större än så här, säger Anna-Karin Sintorn, landskapsarkitekt och projektledare på park- och naturförvaltningen.
Arbetet förbereds under hösten och till våren börjar det byggas. Exakt när är oklart. Det beror på vädret och hur vintern blir.
Eftersom projektet blir så mycket större kommer det att ta längre tid innan det är klart än vad man trodde från början. Någon gång under hösten 2013 kan det bli invigning av nya Hammarparken.

Klicka här för att se förslaget (pdf-fil).  
Förslaget finns utställt i ljusskåpen nedanför rulltrappan vid spårvagnshållplatsen Hammarkullen.
Mer om hur förslaget arbetats fram finns på http://mellanplats.wordpress.com/
Läs tidigare artiklar om Uteplatsen här.

Text: Elisabeth Gustafsson     Bild: Mats Udde Jonsson

Arkiv

Här kan du läsa äldre artiklar »